Woktober: Thaise Cashew Chicken

In de maand oktober gaan we met z’n allen wokken! Snel, gezond en lekker. Voorwaarde is wel dat het op hoge temperatuur en met veel omscheppen wordt bereid. Dus geen gesudder! Dit gerecht is een klassieker en heerlijk. Staat dus waarschijnlijk voortaan iedere maand op tafel.

thai-cashew-chicken-recipe-33-X3.jpg

In de maand oktober gaan we met z’n allen wokken! Snel, gezond en lekker. Voorwaarde is wel dat het op hoge temperatuur en met veel omscheppen wordt bereid. Dus geen gesudder! Dit gerecht is een klassieker en heerlijk. Staat dus waarschijnlijk voortaan iedere maand op tafel.

Bereiding:

Zorg ervoor dat alle ingrediënten klaar staan voor het gebruik. Paneer de stukjes kip met de maizena in een kom. Verwarm de olie in de pan en roerbak de kip in gedeelten tot ze bruin kleuren. Haal eruit en zet apart en voeg zo nodig nog wat olie toe in de pan. Bak nu de ui met de knoflook en de pepers. Hierna de paksoi. Voeg nu de saus toe en meng goed door. Vervolgens gaat de kip hierbij met de cashewnoten. Verwarm alles op hoog vuur goed door en strooi er op het laatst de bosui aan toe. Serveer met gekookte rijst.

INGREDIËNTEN:

(voor 6 personen)

  • 200 gr kippendij in kleine stukjes

  • 4 el zonnebloemolie

  • 1 teen knoflook fijngehakt

  • 1 ui in grove stukken

  • 150 gr ongezouten cashewnoten

  • 2 rode pepers in ringetjes gesneden

  • Paar stengels bosui in stukjes

  • Paksoi of sperziebonen in stukken

  • 1 el Maizena

Meng voor de saus:

1 el sojasaus

1/2 el ketjap manis

1/2 el oestersaus

1 tl suiker

3 el water