Tagliatelle met cantharellen en gerookte zalm
Wat zijn er ongelooflijk veel paddestoelen in het bos en op de hei! En zoveel verschillende soorten. Daarom dit heerlijke herfstrecept met een verrassende combinatie van vis en paddestoelen. En…supersnel op tafel!
Ingrediënten
Voor 4 personen
200 gr. gerookte zalm (bijv. Schotse wilde zalm)
300 gr. cantharellen
350 gr. tagliatelle
1 el boter
2 el olie
150 ml slagroom
1 grote sjalot fijngesneden
3 el witte wijn
Handje fijngesneden bladpeterselie
Bereiding
Bak de sjalotjes heel licht aan in de boter, voeg de witte wijn toe en kook in tot er bijna geen vocht overblijft. Voeg hier nu de slagroom aan toe en laat op laag vuur een minuut of 10 staan. Kook de tagliatelle beetgaar. Bak in een andere pan de cantharellen gedurende 10 minuten in de olie en voeg op het laatst de gerookte zalm toe. Voeg naar smaak verse zwarte peper en zout toe.
Schenk het roommengsel door de pasta, hierboven op de paddestoelen en de zalm en garneer met de peterselie.