Witte bonen in tomatensaus

Bonen zijn super gezond én lekker. Zeker als je er zo'n smaakvolle stoofpot van maakt. 

Voor 4 personen
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
3 rode puntpaprika's, in stukjes
Takje verse rozemarijn, blaadjes fijngesneden
Takje verse tijm, blaadjes fijngesneden
100 gram chorizo, in kleine blokjes
1 tl paprikapoeder
1 el tomatenpuree
1/2 blik Mutti tomatenpolpa
200 ml kippenbouillon
1 pot grote witte bonen, afgespoeld
Een paar takjes platte peterselie, blaadjes fijngesneden

Verhit een scheut olijfolie in een braadpan. Bak de ui, knoflook, paprika, rozemarijn, tijm, chorizo en paprikapoeder zo'n 15 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe, bak kort mee en voeg dan de tomatenpolpa en kippenbouillon toe. Laat het geheel zo'n halfuur op laag vuur staan, totdat de saus iets is ingedikt. Voeg de bonen toe, roer door en laat het geheel nog 15 minuten op laag vuur sudderen. Strooi de peterselie erover. Serveer met gebakken aardappels.

Thomas Daalder