Chocolade lava cakejes

Deze goddelijke cakejes zijn perfect voor Valentijnsdag (aanstaande vrijdag), want ze roepen I lava you!

Voor 4 personen
85 gram kristalsuiker
150 gram boter, plus extra om in te vetten
150 gram pure chocolade (70%), fijngehakt
3 eigelen
3 hele eieren
1 el bloem
Snufje zout

Vet 4 timbaalvormpjes in met boter en leg een kleine cirkel bakpapier op de bodem. 

Smelt de suiker, boter en chocolade au-bain-marie. Haal van het vuur en roer door elkaar tot een egale massa. Klop de eigelen en hele eieren erdoorheen. Zeef en schep de bloem erdoor, plus een snufje zout.

Verdeel het beslag over de vormpjes en laat 20 minuten in de koelkast opstijven. Als je klaar bent om de cakejes te serveren: verwarm de oven voor op 180C graden boven- en onderwarmte. Plaats de vormpjes op een bakplaat en bak de cakejes 8-10 minuten. Ze zijn klaar als de randen gestold zijn, maar het midden nog niet gaar is. 

Haal ze uit de oven en laat ze 1 of 2 minuten rusten voordat je ze omkeert op een bordje. Serveer met slagroom, een bolletje vanille ijs of crème anglaise en wat fruit. 

Thomas Daalder