Winterse linzensoep met kerrie en kokos
De recepten uit de kookboeken van Yotam Ottolenghi zijn heerlijk, maar vaak best wel ingewikkeld om te maken. Al was ’t maar door de hoeveelheid ingrediënten die hij gebruikt. Deze verrukkelijke soep komt uit zijn boek Simpel en inderdaad, dit kan echt iedereen maken.
2 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
1 el kerriepoeder
1/4 tl chilivlokken
2 tenen knoflook, fijngehakt
4 cm gemberwortel, fijngehakt
150 gr rode linzen
1 blik 400 gr tomatenblokjes
25 gr koriandersteeltjes en blaadjes om te garneren
1 blik 400 ml kokosmelk
600 ml water
Zout/zwarte peper
Partjes citroen
Fruit de uien op half hoog vuur gedurende 8 minuten tot ze mooi bruin zijn. Voeg kerrie, chilivlokken, knoflook en gember toe en bak 2 minuten. Doe de linzen erbij, roer door en voeg tomaten, koriandertakjes, water, zout en peper toe. Roer de kokosmelk los in een kom en doe dit bij de soep. Houd 4 eetlepels achter voor het opdienen. Kook nu 25 minuten zachtjes door en dien op als de linzen zacht zijn. Verdun als je ’m nog te dik vindt en serveer met de kokoksmelk en de korianderblaadjes. Besprenkel met wat citroensap en serveer met Turks brood bijvoorbeeld.