Pasta met broccoli en salami uit de oven

Unknown-1.jpeg

Niets zo lekker als pasta uit de oven met zo’n heerlijk kaaskorstje. Deze is een absolute hit, want door de goddelijke combinatie van broccoli, kaas, salami en tomaat gaat de schaal gegarandeerd leeg.

 

Voor 4 - 6 personen

 

150 gram gesneden ontbijtspek in plakjes

1 el gedroogde Italiaanse kruiden

2 uien fijngesneden

1 stronk broccoli in kleine roosjes, geblancheerd

150 gram salami in plakjes

5 mooie rijpe tomaten, in dunne plakjes

500 gr. Macaroni of penne

 

Kaassaus

500 ml melk

50 gr boter

50 gr bloem

150 gr. (Extra) geraspte Belegen kaas (Landvermaak Hooi en Klomp)

 

Snijd de ontbijtspek in stukjes en fruit deze aan in wat boter. Voeg hier de ui aan toe tezamen met de droge kruiden en bak tot lichtbruin. Zet apart. Kook nu de pasta niet al te gaar, giet af en roer hier het ui-mengsel doorheen.

Vet een grote ovenschaal in en bedek de bodem met de pasta. Leg hier vervolgens laag per laag op: salami, tomaten en broccoli.

Maak nu de kaassaus. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de bloem bij. Roer ongeveer 1 minuut goed door en voeg dan alle melk toe. Blijf goed roeren tot een gladde saus ontstaat. Warm goed door en voeg de geraspte kaas toe.

Giet deze kaas over de schotel en zet in de oven op 200 graden. Haal eruit als de bovenkant goudbruin is.