Pasta met broccoli en salami uit de oven
Niets zo lekker als pasta uit de oven met zo’n heerlijk kaaskorstje. Deze is een absolute hit, want door de goddelijke combinatie van broccoli, kaas, salami en tomaat gaat de schaal gegarandeerd leeg.
Voor 4 - 6 personen
150 gram gesneden ontbijtspek in plakjes
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
2 uien fijngesneden
1 stronk broccoli in kleine roosjes, geblancheerd
150 gram salami in plakjes
5 mooie rijpe tomaten, in dunne plakjes
500 gr. Macaroni of penne
Kaassaus
500 ml melk
50 gr boter
50 gr bloem
150 gr. (Extra) geraspte Belegen kaas (Landvermaak Hooi en Klomp)
Snijd de ontbijtspek in stukjes en fruit deze aan in wat boter. Voeg hier de ui aan toe tezamen met de droge kruiden en bak tot lichtbruin. Zet apart. Kook nu de pasta niet al te gaar, giet af en roer hier het ui-mengsel doorheen.
Vet een grote ovenschaal in en bedek de bodem met de pasta. Leg hier vervolgens laag per laag op: salami, tomaten en broccoli.
Maak nu de kaassaus. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de bloem bij. Roer ongeveer 1 minuut goed door en voeg dan alle melk toe. Blijf goed roeren tot een gladde saus ontstaat. Warm goed door en voeg de geraspte kaas toe.
Giet deze kaas over de schotel en zet in de oven op 200 graden. Haal eruit als de bovenkant goudbruin is.