Surinaamse roti

Surinaamse roti met kip

Roti’s zijn een soort pannenkoekjes die je vult met kruidige kip, aardappelen en kousenband; een verrukkelijk gerecht dat je zo op tafel tovert. De roti’s kan je zelf maken of kopen bij de Toko. Tortilla’s zijn er ook lekker bij.

 Voor 4 personen

 

Ingrediënten:

4 kippenbouten, in 2-en

1 l kippenbouillon 

4 tenen knoflook

3 uien gesnipperd

1 eetlepel tomatenpuree

400 gr. aardappelen in stukjes 

500 gr. Kousenband of sperziebonen

4 el Surinaamse Masalapoeder

1 rode peper

Zout en peper

 

Bestrooi de stukken kip met zout, peper en de helft van de masala en braadt ze met wat boter en zonnebloemolie heel licht aan alle kanten aan.

Bak uien en knoflook met de helft van de masala in een grote braadpan. Voeg hier de stukken aardappelen aan toe en bak even mee. Roer goed door en voeg dan wat tomatenpuree toe en de stukken kip. Giet er zoveel kippenbouillon bij dat het voor de helft onderstaat. Laat afgedekt zo’n 1,5 uur sudderen en doe er halverwege de kousenband of sperziebonen bij. Voeg naar smaak nog wat masala toe. Serveer eventueel met hardgekookt eitjes die je even in boter aan alle kanten bakt.