Turkse courgette-koekjes
De Turkse keuken heeft zo veel te bieden op het gebied van lekkere kleine hapjes, ook vaak zonder vlees. Deze koekjes zijn niet zoet maar hartig en zijn heerlijk als bij- of lunchgerecht.
Ingrediënten voor ±10 koekjes
1 grote courgette
1 grote wortel
2 witte uien
Dille, fijngesneden
Peterselie, fijngesneden
½ pakje feta, verkruimeld
2 eieren
± 250 gram bloem
Zout & peper
Olie om te frituren
Rasp de courgette, wortel en uien grof. Als de courgette en wortel heel waterig zijn, kun je ze even uitknijpen. Voeg de dille en peterselie toe, naar smaak. Mix de eieren en verkruimelde feta erdoorheen. Voeg de bloem toe totdat het een pannenkoek-achtige consistentie heeft. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schep een eetlepel van het mengsel in de pan. Bak in de olie tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Serveer met tzatziki (cacık in het Turks).