Dubai chocoladereep
Sommige TikTok hypes laten we graag aan ons voorbij gaan, maar aan sommige doen we graag mee. Deze chocoladereep gevuld met pistache crème, kadayif en tahini, oftewel: de Dubai reep, móesten we maken. Kadayif is heel fijn draadjes deeg en vind je bij de meeste Turkse winkels. De echte 'reep' vorm verkopen wij ook!
Ingrediënten voor 2 repen
75 gram witte chocolade
200 gram melkchocolade
2 el. boter
110 gram kadayif (als het hele lange sliertjes zijn, snij ze dan in kortere stukjes)
100 gram pistache crème (te koop bij Italiaanse delicatessenwinkels)
25 gram tahini
Smelt 2/3 van de witte chocolade au-bain-marie en laat die al roerend smelten. Haal van het vuur en voeg de overige witte chocolade toe en laat je die al roerend ook smelten. Zo wordt de chocola niet te warm en stolt hij straks het mooiste. Swirl met een lepel de witte chocolade over de chocolademallen om een mooi patroon te maken. Laat in de koelkast uitharden.
Smelt dan de melkchocolade op dezelfde manier als de witte chocolade, dus eerst 2/3 in de pan te laten smelten en dan het laatste deel toe te voegen.
Verdeel de 2/3 van de melkchocolade over de vormen en beweeg heen en weer zodat de chocolade overal een laagje vormt, ook op de zijkanten. Klop de overtollige chocolade eruit, je wil een zo dun mogelijk laagje hebben. Laat in de koelkast stollen.
Houd de overgebleven chocolade au-bain-marie warm zodat je hiermee de reep later kan afsmeren.
Maak nu de vulling door de boter in een koekenpan te smelten en daar de kadayif aan toe te voegen. Gaar zo'n 5 minuten op middelhoog vuur tot de kadayif goudbruin gekleurd is. Schep in een kom en voeg de pistache crème, tahini en een klein snufje zout toe. Roer tot een geheel.
Verdeel de vulling over de gestolde chocolade en zet weer in de koelkast. Als de vulling hard geworden is verdeel je de overgebleven chocolade erover. Strijk deze glad zodat de reep helemaal afgesloten wordt. Laat weer in de koelkast stollen totdat ze hard zijn.
Druk de chocolade eenvoudig uit de silicone vorm en geniet van deze heerlijke reep.