Risotto met tomaat en mascarpone
Risotto is natuurlijk al heerlijk, maar gecombineerd met tomaat, mascarpone en een berg Parmezaanse kaas, is het helemaal onweerstaanbaar. Geduld is het geheim van een goede risotto. Voeg de bouillon (en in dit geval de tomatensaus) in delen toe, zodat de rijst tijd heeft al het vocht in zich op te nemen. Zorg ook voor de beste ingrediënten. De lekkerste risotto en bouillon vind je natuurlijk bij ons.
Ingrediënten voor 4 personen
1 knoflookteen, fijngehakt
Snufje oregano
1 blik tomaten polpa van Mutti
2 uien, fijngehakt
1 knoflookteen, fijngehakt
350 gram risotto arborio
1/2 glas witte wijn
1,2 liter warme groente- of kippenbouillon
60 gram mascarpone
60 gram Parmezaanse kaas, geraspt
1 bosje basilicum, fijngesneden
Zout en peper
Maak eerst de tomatensaus door een fijngehakte knoflookteen te fruiten in wat olijfolie. Voeg een snufje oregano toe en het blik tomaten. Zet op een zacht vuurtje en laat de saus een beetje inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm wat olijfolie in een koekenpan of lage braadpan (wij gebruiken het liefste de Campagnard van Le Creuset). Bak de uien tezamen met een snufje zout op middelhoog vuur totdat ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en na 1 minuut de rijst. Roer goed door elkaar. Zodra de rijst er glanzend en doorzichtig uitziet, kan de wijn erbij. Als de rijst alle wijn heeft opgenomen (2 minuten), kan er een scheut bouillon bij. Blijf roeren totdat het vocht is opgenomen, voeg dan een schepje tomatensaus toe. Herhaal dit proces, totdat de bouillon en tomatensaus op zijn (25-30 minuten).
De risotto moet zacht en romig zijn, maar de rijstkorrel moet nog wel zijn vorm behouden. Roer op het laatst de mascarpone, Parmezaanse kaas en basilicum erdoorheen. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer direct en smul!