Tomaten-groentesoep
De perfecte soep voor koudere herfstdagen die ons te wachten staan. Door de groenten en tomaten in de oven te roosteren met oregano, knoflook en tijm, voeg je in één keer een heleboel extra smaak aan de soep toe. Het maakt niet uit hoe je de groenten snijdt voordat ze de oven in gaan; het geheel wordt uiteindelijk toch gepureerd. Het resultaat is een hele romige, smaakvolle soep. Straks ook prima met pompoen te maken. Lekker met tosti's!
Ingrediënten voor 2-3 personen
1 grote of 2 kleine wortels
1 courgette
1 puntpaprika
1 rode ui
500 gram tomaten, mag van alles zijn, cherry, vlees, pomodori
2 teentjes knoflook
Snufje oregano
Takje verse tijm
1 el tomatenpuree
500 ml groente- of kippenbouillon
Basilicum
Verwarm de oven voor op 200C. Snijd de groente in stukken en leg ze op een bakplaat. Bestrooi met zout, oregano, tijm en een goede scheut olijfolie. Zet zo'n 30 minuten in de oven, totdat de groentes geroosterd zijn. Ze hoeven niet helemaal door en door gaar te zijn, want ze gaan nog verder koken in de volgende stap.
Zet een (soep)pan op middelhoog vuur en schep de groenten in de pan. Voeg een eetlepel tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel 15 minuten pruttelen, voordat je de soep pureert met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en serveer met een blaadje basilicum bovenop.