Thaise kipcurry
De Thaise keuken is licht, geurig en vol met smaak. Dit gerecht is een van de bekendste en maak je ook heel eenvoudig zelf, zeker als je alle ingrediënten klaarzet. Lekker met gestoomde pandanrijst en komkommersalade bijvoorbeeld.
500 gr. Kipfilet in dunne reepjes
2 el zonnebloemolie
3 el rode thaise currypasta
2 uien in ringen gesneden
2 el geraspte verse gember
250 ml kokosmelk
4 kaffir limoenblaadjes
Sap van een limoen
2 el bruine suiker
1 el thaise vissaus (Nam pla)
1 stengel sereh (gekneusd)
200 gr. sugar snaps in stukjes
Roer 1 el currypasta goed door de reepjes kipfilet en bak in een ruime hoge koekenpan of braadpan deze licht aan. Haal uit de pan en zet apart. Voeg in deze zelfde pan de uien toe en leg de deksel op de pan. Na 10 minuten zijn ze goudbruin en zacht. Doe hier nu de gember bij en vervolgens 2 el currypasta, de kokosmelk, limoensap, de limoenblaadjes, de suiker, de vissaus en de sereh. Laat nog 10 minuten pruttelen en voeg in de laatste 5 minuten de sugarsnaps toe.