Tagliatelline met paddenstoelen-roomsaus
Deze pasta is heerlijk en past helemaal bij het seizoen. Maak ‘m met de porcini pasta van Nicolas Vahé (bij ons verkrijgbaar) en je hebt echt een sterrenbordje.
Ingrediënten voor 2 hongerige personen
250 gram porcini pasta van Nicolas Vahé
1 ui, fijngesneden
1 knoflookteentje, fijngesneden
400 gram paddenstoelen, bijv. champignons, oesterzwammen en cantharellen, in schijfjes en stukjes
200 ml slagroom
Zout & peper
Peterselie, fijngesneden
75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Fruit de ui tezamen met de knoflook in wat olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe als de ui en knoflook licht gekleurd zijn. Bak even mee. Voeg de slagroom toe en laat de saus een beetje inkoken. Kook ondertussen de pasta gaar en bewaar het kookvocht. Breng de saus op smaak met zout en peper en meng de peterselie en een handje Parmezaanse kaas erdoor. Voeg de pasta toe tezamen met een scheutje kookvocht en roer totdat alles goed gemengd is. Serveer met nog wat peterselie en Parmezaanse kaas bovenop.