Bananenbrood
Wij hebben altijd wel wat vergeten bananen in de fruitschaal liggen. Dat komt goed uit, want het lekkerste bananenbrood maak je met zwarte bananen. Dit recept van Miljuschka beviel ons heel goed. Hij is lekker smeuïg, vol van smaak en heel makkelijk te maken. Je hebt niet eens een mixer nodig!
Ingrediënten voor een cake van 25cm
125 gram boter, gesmolten
200 gram lichtbruine basterdsuiker
2 grote eieren
60 ml melk
1 tl vanille-extract
3 rijpe bananen
250 gram bloem
1 tl baking soda
Snufje zout
Optioneel: handjevol noten of gehakte chocolade
Verwarm de oven voor op 160˚C voor een heteluchtoven. Vet een cakeblik van 25 cm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Meng als eerste de suiker met de boter en klop deze goed door elkaar. Voeg de eieren een voor een toe en meng even door.
Roer nu de melk en het vanille extract erdoor. Doe de bloem, de baking soda en het zout erbij en roer het om. Je hoeft dit niet heel lang te kloppen. Als het goed gemengd is, is het voldoende. Prak de bananen met een vork. Voeg toe aan je beslag en roer dit weer om tot het goed verdeeld is. Als laatste voeg je eventueel de chocola en de noten toe.
Stort het beslag in de klaarstaande vorm en bak dit in de voorverwarmde oven voor ongeveer 50-65 minuten of tot een houten prikker er droog uitkomt. Laat het 10 minuten afkoelen in het blik voordat je het uitstort en verder af laat koelen.