Tiramisu met peertjes en zoete kastanjes

Unknown-2.jpeg

Even wat anders dan de standaard Tiramisu is deze feestelijke variant met peertjes en kastanjes. Deze laatste zijn heerlijk in desserts, zo zoet en romig. Kant en klaar te koop, maar ook makkelijk zelf te maken.

Ingrediënten 

Voor 6 personen:
275 gr. Mascarpone
40 gr. Vanillesuiker
2 eieren gesplitst
10 lange vingers
Kastanjepuree gezoet (in blik, of zelfgemaakt)
2 peren bijv. Doyenne de Comice, in stukjes gekookt met 20 ml perenlikeur, 15 gr. suiker en 80 ml witte wijn. Laat inkoken.
1el roomboter
20 ml perenlikeur Poire William
80 ml witte wijn
5 gr suiker

Bereiding
Klopt de eidooiers met de suiker tot het eigeel licht wordt. Vermeng met de mascarpone en zet weg. Klop de eiwitten in een andere kom stijf. Vouw ze door het mascarponemengsel tot een luchtig geheel. Schil de peren en verwijder klokhuis en snijd in blokjes. Bak aan in de boter met de suiker en blus af met de wijn en likeur. Laat inkoken tot een restje vloeistof over is. Hierin doop je de lange vingers.

Maak nu een laag van lange vingers, bedek met vervolgens de peertjes, de mascarpone en de kastanjepuree. Herhaal tot schaal of glaasje vol is en eindig met mascarpone waar je, voordat je het serveert, nog wat verkruimelde speculaasjes overheen strooit.