Spaanse Paella

Het zijn heel wat ingrediënten, maar de bereiding gaat muy rápido omdat alles in een pan gaat. De speciale paellapan zorgt voor het beste resultaat, doordat de warmte over een groot oppervlak wordt verdeeld. Zo heb je gegarandeerd perfect gegaarde rijst, kip, gamba's en groenten. Natuurlijk vind je zowel de paellapan als de ideale rijst bij ons in de winkel.

Ingrediënten voor 4-6 personen

1,5 liter goede kippenbouillon verwarmd met wat draadjes saffraan

Olijfolie

2 grote uien, fijngesneden

2 teentjes knoflook, fijngehakt

3 rode puntpaprika’s in stukken

Stukje chorizo, in kleine stukjes

500 gram mosselen, gekookt

8 rauwe gamba’s

9 Kipdrumsticks

Gerookt paprikapoeder

500 gram rijst (Arborio of Bomba)

200 ml witte wijn

200 gram diepvrieserwten

Citroen

Platte peterselie

Bereiding

Doe een scheut olijfolie in de pan en bak hierin de gamba’s tot ze rood kleuren. Leg ze, als de pan groot genoeg is, aan de zijkant van de pan. Kruid de kippenboutjes met zout, peper, nootmuskaat en de paprikapoeder en bak ze aan alle kanten bruin. Leg ook aan de zijkant.

Nu bak je de uien met de knoflook, de paprika's en de chorizo. Roer nu alles wat er in de pan ligt door elkaar en voeg hier de droge rijst aan toe. Meng goed en schenk dan de witte wijn erbij. Roer goed. Als dit verdampt is voeg je de kippenbouillon toe en laat je het geheel lekker op een warmtebron garen.

Steek op het eind de mosselen erbij en laat de doperwtjes ook even meegaren. Proef op smaak en maak de Paella mooi op in de pan of in een grote schaal. Besprenkel ruim met de fijngesneden peterselie en leg parten citroen erbij.