Salade Niçoise

Deze heerlijke Franse salade kan de hele zomer op tafel. Probeer ook eens met gerookte makreel in plaats van tonijn.

Ingrediënten voor 6 personen

1 blik of pot tonijn (wij hebben de allerlekkerste)

8 kleine aardappeltjes, gekookt

200 gr. Haricots verts, gekookt

Kropsla

4 eieren medium gekookt en in vieren

4 rijpe tomaten, in parten

12 zwarte olijven zonder pit

6 ansjovis filets

Peterselie, fijngehakt

Dressing:

5 el goede olijfolie

2 el citroensap

1 el mosterd

1 knoflookteen uitgeperst

1 tl honing

Zout en peper

Bereiding

Leg de sla in een mooie schaal en verdeel hier de aardappeltjes, boontjes, tomaten, ansjovis en olijven over. Roer een smeuïg mengsel van de dressing en giet deze over de salade. Garneer met de stukjes tonijn en de eieren en strooi er royaal gehakte peterselie over. Lekker met echt Frans stokbrood (Le Fournil) en Franse roomboter (Hooi en Klomp).