Pissaladière
Om het vakantiegevoel nog heel even vast te houden, maken we een pizza op z'n frans. Met gekarameliseerde uien, ansjovis en olijven. Heerlijk glas rosé erbij en voilá de zon gaat schijnen.
Ingrediënten voor 1 pissaladière
Een scheut olijfolie
25 gram boter
900 gram witte uien, in halve ringen gesneden
Een snuf herbes de Provence
1 rol rechthoekig bladerdeeg
1 eetlepel mosterd
± 24 zwarte olijven
1 potje ansjovis (wij hebben de lekkerste)
Bereiding
Verwarm de boter en de olie in een pan. Bak de uien zachtjes 30-45 minuten met een snuf zout en wat herbes de Provence, totdat de uien helemaal donker en gekarameliseerd zijn. Roer af en toe. Laat een beetje afkoelen. Bestrijk het bladerdeeg met een dun laagje mosterd. Smeer hier de uiencompote over uit. Leg de ansjovisjes en olijven in een mooi patroon erbovenop. Bak circa 30 minuten op 200 graden in de oven. Serveer met een frisse salade (extra lekker met onze mosterd-honingdressing van Gooisch Moois).