Snelle en makkelijke pizza
Soms wil je gewoon een lekkere pizza zonder te veel gedoe. Dit deeg is binnen 1 uur klaar en hoef je niet eens echt te kneden. Voor een extra knapperige bodem bakken wij hem op een pizza plaat met gaatjes, ideaal! Met dit recept maak je 2 pizza's. Meer nodig? Verdubbel dan alle ingrediënten behalve de gist.
Voor 2 pizza's
210 ml bier (Moretti of Peroni)
350 gram bloem
5 gram zout
8 gram suiker
7 gram gedroogde gist (1 zakje)
15 gram olijfolie
Verwarm het bier tot lauwwarm.
Meng bloem, zout, suiker, gist en olijfolie in een kom. Schenk het bier er in een zacht stroompje bij en vermeng steeds wat meer met de bloem. Blijf mengen (met de hand of keukenmachine) totdat je een los deeg hebt. Leg het deeg op het aanrecht en kneed 1 minuut door totdat je een mooie deegbal hebt.
Verdeel het deeg in tweeën en rol elk deel tot een ronde bal. Strooi wat bloem op een bord of op het aanrecht en leg hier de deegballen op. Bedek met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 250C graden boven- en onderwarmte. Rol een van de deegballen op een bebloemd werkvlak uit tot een grote cirkel (zo groot als de pizza plaat). Leg hem op de pizza plaat, bedek met toppings naar keuze en schuif hem in de oven. Bak zo'n 8-10 minuten. Haal de pizza uit de oven en laat hem op de pizza plaat 1 minuut staan voordat je hem op een bord op plank serveert. Zo voorkom je dat de bodem zompig wordt. Herhaal met de volgende deegbal.