Onze appeltaart
Dit is een van onze favoriete baksels. Nieuwe oogst Goudreinetten zijn ideaal, want deze appels garen goed tijdens het bakken en hebben die echte appelsmaak. Wij houden van een dikke korst bovenop en serveren hem altijd met versgeklopte slagroom.
Voor een ronde taart van 23 cm
250 gram roomboter
125 gram Lichtbruine basterdsuiker
50 gram Kristalsuiker
375 gram Zelfrijzend bakmeel
Snuf zout
Snuf kaneel
0,5 ei geklutst
Mix de eerste 6 ingrediënten (met de hand of mixer) tot kruimelig. Voeg 0,5 ei toe en vorm tot een ronde schijf. Laat in de koelkast rusten.
5-6 Goudreinet appels, geschild, alle harde stukjes verwijderd, in dobbelsteentjes
4 el kristalsuiker
Snufje kaneel
1 el maïzena
Snufje zout
Een handje rozijnen geweld in rum
1 el rietsuiker
Mix de blokjes appel met de suiker, kaneel, maïzena, zout en rozijnen.
Verdeel het deeg in 2, met 1 deel iets groter dan het andere deel. Rol het grotere deel uit en bekleed een beboterde springvorm (23cm) ermee. Verdeel wat paneermeel over de bodem.
Schep de vulling erop. Rol het kleinere deegdeel uit, leg bovenop de appels en stop de taart goed in. Bestrijk met het andere 1/2 ei en strooi de rietsuiker erover. Bak 40-50 minuten op 175 graden. Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen voordat je hem lost. Serveer met geklopte slagroom.