Rigatoni met wodka en chili

Zin in een bord overheerlijke pasta en bijna niets in huis? Kom dan maar door met dit recept want dit is werkelijk een goddelijke combinatie van wodka, tomatenpuree, knoflook en ui. En slagroom natuurlijk. Het recept komt uit het nieuw verschenen kookboek 'Tafel voor Twee' van Bre Graham, waar we nu al fan van zijn.

Ingrediënten
250 gram rigatoni
15 gram roomboter
1/2 witte ui, geraspt
4 tenen knoflook, geraspt
3 el tomatenpuree
1 tl chilivlokken
75 ml wodka
100 ml slagroom
1 handvol basilicumblaadjes
1 handvol vers geraspte parmezaanse kaas

Bereiding
Kook de rigatoni gaar. Smelt de boter in een diepe hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui met wat zout zo’n 5 minuten. Bak de knoflook 5 minuten mee en vervolgens de tomatenpuree en de chili vlokken. Zet het vuur lager en bak 2 minuten zachtjes.

Roer nu de wodka erdoor zodra de tomatenpuree donker van kleur wordt en aan de bodem plakt. Laat de alcohol verdampen en de wodka inkoken en roer dan de room erdoor. De saus moet glad, romig en donkeroranje van kleur zijn.

Roer basilicum en parmezaan erdoor. Giet de rigatoni af en bewaar 4 eetlepels kookvocht. Meng nu de saus door de rigatoni en voeg het kookwater toe.