Romige frisse aardappelsalade
Een goede aardappelsalade schep je niet kant-en-klaar uit een emmer uit het koelvak van de supermarkt, maar maak je natuurlijk zelf!
Altijd een perfect combinatie bij de BBQ of bij haring of gerookte vis.
Bereiding:
Kook de aardappelen gaar maar niet te zacht. Laat beetje afkoelen en snijd in blokjes. Roer hier de augurkjes, appel en kappertjes doorheen.
Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te roeren en voeg naar smaak zout en peper toe. Het lekkerste roer je deze dressing door de lauwwarme salade heen.
Zet afgedekt weg in de koelkast zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Strooi er bij het opdienen fijngehakte peterselie en bieslook overheen.
INGREDIËNTEN:
(voor 6 personen)
800 gr. aardappelen (Rosenval, Doré, kriel)
6 augurkjes in stukjes gesneden
1 appel geschild en in blokjes
1 el Kappertjes
Dressing:
5 el Mayonaise
1 el Appelciderazijn
2 el Yoghurt
1 tl mosterd
Zout en peper
Dille
Peterselie
Bieslook