Riz au lait

Op z’n Hollands heet het dan weer gewoon ‘rijstebrij’, maar wat mij betreft sowieso het allerlekkerste dessert (of ontbijt) ooit!

Serveer lauwwarm met basterdsuiker, kaneel en roomboter.

Bereiding:

Doe de melk in een pan met dikke bodem en voeg de rijst erbij als het kookt, tezamen met de suiker en het zout. De vanillepeul opensnijden, vanille eruit schrapen en samen in de pan doen. Laat dit zo zachtjes pruttelen en blijf roeren totdat er een smeuïge, dikke ‘brij’ ontstaat. Laat afkoelen en voeg voor het opdienen de basterdsuiker, kaneel en roomboter toe.

INGREDIËNTEN:

(voor 4 personen)

  • 1 liter volle melk

  • 150 gr. Arboriorijst

  • 1 el poedersuiker

  • 1 vanillepeul

  • Snufje zout

  • Basterdsuiker

  • Kaneel

  • Roomboter