Pasta met courgette, dille en zalm
Courgettes zijn er nu in overvloed, dus wij maakten er een lekkere pasta mee. De courgette wordt gepureerd tot romige saus (dus je hebt geen slagroom meer nodig) én gaat gebakken bovenop. Lekker in combinatie met dille en gerookte zalm. Voor een vegetarische optie kan je de zalm weglaten en geraspte Parmezaanse kaas toevoegen.
Ingrediënten voor 4 personen
500 gram pasta, bijvoorbeeld casareccia of penne
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
2 courgettes
Dille, fijngesneden
250 gram gerookte zalm, in stukjes
Snijd 1 courgette in kleine blokjes, snijd de ander in 1 cm dikke plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de ui en knoflook tezamen tot glazig. Voeg de blokjes courgette toe en bak deze even mee. Voeg een scheutje water toe, maar niet te veel. Laat het geheel zachtjes pruttelen totdat de courgette zacht is, zo'n 15 minuten.
Pureer het geheel tot een romige saus. Voeg flink zout, peper en wat citroensap toe. Zet opzij. Verhit in dezelfde pan een scheutje olie en bak hierin de plakjes courgette tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken en zet opzij.
Kook de pasta al dente. Giet af, maar bewaar wel wat van het kookvocht. Doe de pasta terug in de pan en giet de courgette 'saus' eroverheen. Voeg de dille en gerookte zalm toe. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Serveer met de gebakken plakjes courgette.