Ricotta beignets met sinaasappel
Niks tegen de oliebol, maar deze beignets zijn veel lichter en luchtiger dankzij de ricotta en sinaasappelschil. Een ware delicatesse!
Ingrediënten voor 20-30 beignets
400 gram ricotta
3 middelgrote eieren
60 ml volle melk
Schil van 2 sinaasappels
160 g bloem
1½ tl bakpoeder
50 gram suiker
Snuf zout
700 ml zonnebloemolie
Poedersuiker
Bereiding
Doe de ricotta met de eieren in een kom. Klop alles vrij glad en voeg de melk en sinaasappelrasp toe. Zet opzij. Zeef in een andere kom de bloem met bakpoeder en voeg de suiker en het zout toe. Roer de natte ingrediënten door de droge ingrediënten tot het een beslag is. Doe er zo nodig nog wat meer bloem bij tot het beslag in klodders van een lepel valt. Laat het 10 min. rusten.
Verhit de olie in een (frituur)pan. Schep als de olie goed heet is kleine eetlepels beslag in de olie. Ze moeten de grootte van een golfballetje hebben. Frituur 3-4 minuten, keer ze af en toe tot de beignets rondom goudbruin zijn; draai het vuur lager als de olie te heet wordt. Schep de beignets met een schuimspaan op keukenpapier. Bak zo alle beignets.
Stapel ze op en serveer ze warm met poedersuiker.