Pompoen-spinazie lasagne
Je hebt inmiddels wel begrepen dat wij gek zijn op lasagnes. Deze versie met pompoen en spinazie past helemaal bij dit seizoen en is het perfecte Halloween maal.
Ingrediënten voor 6-8 personen
750 gram pompoen, geschild, in stukken van 1 cm dik
500 gram spinazie
Nootmuskaat
12 lasagne bladen
Bechamelsaus met kaas
2 teentjes knoflook, fijngesneden
Snufje Italiaanse kruiden
1 blik tomaten in stukjes (polpa)
1 mozzarella bol
Geraspte parmezaanse kaas
Hussel de stukken pompoen met olijfolie, zout en peper. Rooster in een 200C graden voorverwarmde oven totdat de pompoen gaar is. Zo'n 30 minuten.
Verwarm een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak de spinazie zo'n 5 minuten totdat deze geslonken is. Laat even afkoelen en knijp er dan zo veel mogelijk vocht uit. Hak de spinazie fijn en doe deze tezamen met een eetlepel boter terug in de koekenpan. Bak zachtjes totdat de spinazie omhuld is met boter. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Maak nu de bechamelsaus met parmezaanse kaas of een andere pittige Hollandse kaas. Maak de tomatensaus door wat knoflook en Italiaanse kruiden in olijfolie te fruiten. Voeg het blik tomaten toe en laat op een laag vuur pruttelen. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Neem nu een rechthoekige ovenschaal en begin met een laagje bechamelsaus, gevolgd door een laagje lasagnevellen, tomatensaus, 1/4 van de groenten, bechamelsaus, lasagnevellen, tomatensaus etc. Eindig met de bechamelsaus en daarboven de mozzarella in stukjes en wat parmezaanse kaas. Zet in de oven op 200 graden gedurende 45 minuten. Lekker met groene sla en stokbrood.