Pittige garnalen in kokosmelk
Een snel gerecht uit de wok, dat smaakt alsof je uren in de keuken heb gestaan. En varieer gerust: je kunt het zo pittig maken als je wilt en de garnalen ook vervangen door kip bijvoorbeeld.
Ingrediënten voor 4 personen
500 gram grote garnalen, gepeld en rauw (kan ook met kipfilet)
1 teen knoflook
1 kleine ui
1 rood pepertje, zaadjes eruit
1 stengel sereh, iets geplet
3 limoenblaadjes (djeroek peroet)
3 stengels bosui
Basilicum
1,5 el sojasaus
1,5 el vissaus
300 ml goede kippenbouillon
250 ml kokoksmelk
Snij de ui, gember, knoflook en het pepertje klein en fruit in een scheut olie in de hete wok. Voeg de garnalen toe en bak tot ze roze kleuren. Doe nu de limoenblaadjes en de sereh erbij, de sojasaus en de vissaus, plus de bouillon. Even laten koken. Nu de kokosmelk en goed doorverwarmen. Besprenkel voor het opdienen met het sap van een halve limoen en roer de gesneden basilicum en bosui er doorheen. Geef er rijst bij en gebakken Chinese of witte kool met wat kerrie erdoor.