Oesterzwam döner

Bij een pita gyros of döner kebab denk je meteen aan (veel) vlees. Maak dan eens deze versie met oesterzwammen. Dit zijn namelijk perfecte vleesvervangers. Door ze te bakken in de oven met kruiden worden ze heerlijk knapperig en vlezig. Echt een top vega-recept!

Ingrediënten voor 4 personen

400 gram oesterzwammen

2 punt paprika's, in stukjes gesneden

1 rode of witte ui, in dunne ringen

1 el. oregano

1 el. paprika poeder

1 el. komijn

½ el. komijnzaadjes

Goede snuf zout en peper

Olijfolie

Serveer met pitabroodjes, ijsbergsla en tzatziki

Verwarm de oven voor op 200C graden. 

Scheur de oesterzwammen in stukjes. Leg ze samen met de punt paprika en ui op een bakplaat. Strooi de kruiden eroverheen en meng totdat alles omhuld is met de kruiden en olie. Bak 30 minuten in de oven totdat de groenten gaar zijn. Verhoog de oven tot 220C graden en bak ze nog 10 minuten totdat ze een beetje beginnen te blakeren. Serveer de 'döner' in de warme pita's met tzatziki en ijsbergsla.