Pitabroodjes met gegrilde halloumi

Bij de Griekse speciaalzaak Siadaris op de Gijsbrecht halen wij de allerlekkerste pitabroodjes voor dit heerlijke gerecht. Halloumi is een stevige witte kaas en een perfecte vervanger voor vlees. Gegrild komt deze kaas met z'n wat ziltige smaak helemaal tot z’n recht in deze rijk gevulde pitabroodjes. 

Ingrediënten voor 2 personen

2 pitabroodjes

1 halloumi, verdeeld in 8 plakjes

Een klein bakje aubergine salade, van de Griek

8 grote Kalamata olijven, ontpit en gehalveerd

Tomaten, in stukjes

Komkommer, in stukjes

Gegrilde groenten (bijv. paprika, ui, courgette)

Bereiding

Verwarm de pitabroodjes in een koekenpan. Gril de halloumi in een grillpan tot er donkere strepen ontstaan en de kaas zachter wordt.

Verdeel de aubergine-salade over de warme pitabroodjes, leg hier de plakjes halloumi op en vervolgens de stukjes tomaat, komkommer, olijven en de gegrilde groenten.

Heel hongerig? Serveer er (zoete) aardappelfrietjes bij.