Flammkuchen
Deze heerlijke knapperige specialiteit uit de Elzas lijkt op een pizza maar is het echt niet. Zo gebruik je creme fraîche in plaats van tomatensaus, waardoor 'ie een hele fijne textuur krijgt. In combinatie met spek, ui, geroosterde pompoen en rucola heb je een heerlijk hapje voor bij de borrel of een lekker diner met een salade erbij. Laat de spekjes weg voor een heerlijke vegetarische versie.
Ingrediënten voor 1 Flammkuchen
1 rol vers Flammenkuchen deeg
1 bekertje crème fraîche
Snuf zout
Versgemalen zwarte peper
1 rode ui in dunne ringen
75 gram gerookte spekblokjes
Een halve rode ui in dunne ringen
Een kwart pompoen in stukken, geroosterd in de oven
Oregano
Rucola
Bereiding
Vermeng de crème fraîche met wat zout en peper. Leg het deeg op een bakplaat en besmeer deze met een dikke laag crème fraîche. Verdeel hier nu de ui, spekblokjes, pompoen en oregano overheen en bak 15 tot 20 minuten gaar en knapperig in de oven op 220 graden. Bestrooi met rucola en serveer in stukken als borrelhapje of met een salade als maaltijd.