Parmigiana di Melanzane

Dit van oorsprong Siciliaanse gerecht is echt een klassieker en in al z’n eenvoud gewoon heerlijk. Maak ‘m als het kan een dag van te voren want eigenlijk is 'ie de volgende dag nog lekkerder.

Ingrediënten voor 4 personen
2 aubergines, in lange plakken, 1 cm dik
Bloem
2 eieren, geklutst
Paneermeel
100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Een grote mozzarella
Basilicum
Oregano
Zonnebloemolie
Tomatensaus

Haal de aubergines eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel. Verhit een goede laag zonnebloemolie in een pan tot heet. Voeg dan de gepaneerde aubergine toe in delen. Frituur totdat ze een mooi goudbruin korstje hebben. Laat uitlekken.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep wat tomatensaus in een ovenschaal. Verdeel hier een aantal plakken aubergine over, strooi wat Parmezaan, oregano en scheur wat basilicum en mozzarella erover. Nu weer een schep tomatensaus, aubergine etc. En herhaal totdat alles op is. Eindig met mozzarella en wat Parmezaanse kaas.

Zet 30 minuten in de oven of totdat de mozzarella gesmolten is en de saus pruttelt. Even 10 minuten laten rusten uit de oven en dan aansnijden. Op z’n lekkerst de volgende dag. Lekker met stokbrood en een salade bijvoorbeeld.