Bulgursalade met halloumi (kisir)

In Turkije aten we deze heerlijke bulgursalade, kısır, met halloumi. Heel gemakkelijk te maken en een super lekkere, lichte lunch of avondmaaltijd. De ingrediënten vind je bij elke Turkse supermarkt, zoals bijvoorbeeld bij Side op de Gijsbrecht.

Ingrediënten voor 4 personen
350 gram köftelik bulgur
240 ml kokend water
1 tl. tomatenpuree
Snufje pul biber (Turkse gedroogde peper)
Sap van 1 citroen
2 tl. Nar ekşisi, granaatappelmelasse
Scheutje lekkere olijfolie
1 ui, fijngesneden
4 bosuitjes, fijngesneden
4 tomaten, fijngesneden
Bosje peterselie, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
2 pakjes halloumi, in plakjes gesneden

Doe de bulgur in een grote, hittebestendige kom. Sauteer de ui met de tomatenpuree en pul biber. Meng dit door de bulgur tezamen met het kokende water en een flinke snuf zout. Mix en dek af, bijvoorbeeld met zo'n handig silicone lid. Laat 10 minuten rusten. 

Meng alle andere ingrediënten erdoor en mix. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Bak de halloumi vervolgens goudbruin. Meestal duurt dat ongeveer 3 of 4 minuutjes. Serveer de bulgursalade in een mooie schaal en schik de halloumi erbovenop. Afiyet olsun!