Vietnamese noedelsalade
Op een warme dag is deze salade heerlijk verfrissend! Het geheim zit ‘m in de dressing. Die is pittig zoet-zuur en brengt alle smaken samen. In dit recept nemen we biefstuk, maar het kan uiteraard ook met gegrilde vis, kip of groente.
Ingrediënten voor 4 bowls
Dressing:
2 el kristalsuiker
120 ml rijstazijn
1 el vissaus
1 stuk gember, gehalveerd
1 teen knoflook, gehalveerd
Salade:
250 gram mihoen
500 gram biefstuk
2 el oestersaus
2 el hoisin saus
2 el zonnebloemolie
2 wortels, geraspt
1 komkommer, in dunne reepjes
12 kerstomaatjes, in kwarten gesneden
Handvol taugé
1 rode peper fijngehakt
3 el koriander fijngesneden
3 el munt
Bosui in ringetjes gesneden
1 limoen
Optioneel: 80 gram pinda’s, grofgehakt
Verwarm de ingrediënten voor de dressing in een pannetje en laat even koken totdat de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Kook nu de mihoen en spoel af. Bestrijk de biefstuk met de oestersaus, hoisin en zonnebloemolie en bak deze op hoog vuur in de koekenpan en snijd in reepjes. Maak nu de salade met alle overige ingrediënten. Dien op in leuke kommen: start met de uitgelekte mihoen, de groenten, de biefstuk, de dressing en garneer met de kruiden, limoensap en pinda’s. Dien lauwwarm op.