Gefrituurde olijven gevuld met gorgonzola

Een super lekkere én makkelijke snack voor bij de borrel of tijdens het aperitivo uurtje. Serveer met een Campari of Aperol Spritz, zonnetje erbij en genieten maar!

Ingrediënten voor 6 personen
45 gram gorgonzola
1 el. fijngesneden peterselie
Groene olijven, zonder pit
2 el. bloem
1 ei, losgeklopt
50 gram paneermeel
Zonnebloemolie om in te frituren
Zeezout
1 citroen in partjes, voor erbij

Prak de gorgonzola met de peterselie. Vul elke olijf met wat gorgonzola, het beste doe je dit met je handen. Doe de bloem, het ei en de paneermeel in 3 verschillende kommen. Haal de olijven door de bloem, het ei en als laatste door de paneermeel.

Verhit de olie in een (frituur)pan en frituur de olijven in porties 3-4 minuten tot ze mooi goudkleurig en krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bestrooi met wat grof zout en serveer de partjes citroen erbij om erover uit te knijpen.