Salade met burrata en nectarine

Met warm weer is deze salade alles wat je wilt! De lekker romige burrata past perfect bij de fris sappige nectarines (of perziken). Echt een fijne combinatie van zoet en hartig. Ideaal ook voor zomerse dagen als hoofdgerecht of als bijgerecht bij vlees- of vis of als onderdeel van een buffet bijvoorbeeld. Eenvoudig, maar overheerlijk. Koop alles wel van goede kwaliteit, dan is deze salade een delicatesse. Wij hebben uiteraard de heerlijkste olijfolie en balsamico-azijn.

Ingrediënten voor 8 personen
1 grote burrata
4 rijpe nectarines in parten gesneden
2 el goede olijfolie
1 el goede Balsamico-azijn uit Modena (bijv. Due Vittorie)
Zout en peper
Verse basilicum

Optioneel: Je kan ervoor kiezen om de nectarines eerst te grillen. Hussel de parten dan eerst door wat olijfolie voordat je ze op een hete grill legt. Grill ze aan beide kanten totdat je donkere grill strepen ziet ontstaan. Door het grillen krijgt het gerecht nóg meer smaak.


Verdeel de schijfjes nectarine in een schaal en ‘breek’ hier de burrata bovenop. Besprenkel met de olijfolie en druppel de balsamico er overheen.

Breng op smaak met zeezout en grove zwarte peper en garneer rijkelijk met fijngesneden basilicum. Lekker bij vis of vlees van de barbecue of met een vers gebakken stokbrood.