Tiramisú
Is er een lekkerder dessert dan tiramisú? Wij vinden van niet! Zeker deze is heerlijk luchtig en romig. Het geheim? Goede ingrediënten. Bij Salumeria Primo in Hilversum haal je heerlijke mascarpone en lange vingers.
Ingrediënten voor 8 personen
3 eieren, gesplitst
500 gram mascarpone, kamertemperatuur
100 gram kristalsuiker
1 tl vanille-extract
20-24 lange vingers
200 ml sterke espresso
80 ml Amaretto likeur
1 el cacaopoeder
Klop de eigelen met de suiker en de vanille 3 minuten tot bleek en luchtig. Als het goed is kan je met de garde een 8 tekenen in het beslag. Spatel de mascarpone er voorzichtig door. Je wilt het geheel zo luchtig mogelijk houden. Klop in een andere kom de eiwitten tot zachte, luchtige pieken. Schep deze ook voorzichtig door het mascarpone mengsel.
Meng de Amaretto door de espresso in een lage kom. Schep wat van het mascarpone mengsel in een rechthoekige schaal. Haal de lange vingers een voor een door de espresso mix. Je wil ze niet te sompig, maar ook niet te hard, dus het beste dip je ze per kant 1 seconde in de mix.
Rangschik ze naast elkaar in de schaal. Dek af met mascarpone. Herhaal nog eens met lange vingers en eindig met mascarpone. Zet in de koelkast. Het lekkerste maak je hem de dag van te voren voor minimaal 2 uur. Zeef de cacaopoeder voor het serveren over de bovenkant.