Minestrone

Deze echte Italiaanse groentesoep is rijk gevuld met groenten, bonen en pasta. Restjes groente in de koelkast? Gooi ze erbij! Dit basisrecept is ook heel goed aan te passen aan de seizoenen, voeg groenten toe zoals erwtjes en asperges in de lente, extra tomaten in de zomer, pompoen in de herfst en spruitjes of cavolo nero in de winter.

Ingrediënten voor 4 personen
3 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
2 stengels bleekselderij
1 winterpeen
1 courgette
150 gram sperziebonen
2 theelepels Italiaanse kruiden
70 gram tomatenpuree
400 gram tomatenblokjes
750 ml groente- of kippenbouillon (Kleinste Soepfabriek)
100 gram pasta, bijv. orzo
200 gram cannellini of witte bonen (uitgelekt)
Verse peterselie
Parmezaanse kaas

Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de bleekselderij, winterpeen, courgette en sperziebonen in stukjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en groenten aan tot ze wat zachter worden. Dit duurt ca. 10 minuten. Voeg de Italiaanse kruiden toe en bak even mee. Bak nu de tomatenpuree een paar minuten mee en doe dan de tomatenblokjes en bouillon erbij. Als het zachtjes kookt kan de pasta erbij en als de soep dan na zo’n 15 minuten wat dikker is geworden, kunnen de witte bonen erbij. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas, een sliert olijfolie en verse peterselie over de soepkommen. 

Julia Daalderbatch4