Friands
Deze prachtige amandelcakejes zouden in een Franse patisserie niet misstaan. Door ze te bakken in de speciale friand bakvorm krijg je die mooie ovale vorm, maar in een muffinvorm lukken ze net zo goed. Een heerlijke traktatie voor Moederdag volgende week!
Voor 18 cakejes
10 eiwitten
350 gram poedersuiker
175 gram amandelmeel
100 gram bloem
Snufje zout
300 gram boter, gesmolten
Zacht fruit naar keuze: frambozen, bosbessen, bramen, abrikozen
Verwarm de oven voor op 180C boven- en onder warmte. Vet de gaatjes in de bakvorm goed in met wat gesmolten boter.
Klop de eiwitten kort met een garde zodat ze goed gemengd zijn. Voeg de poedersuiker, het amandelmeel, de bloem en het snufje zout toe en roer door elkaar. Giet de gesmolten boter erbij en meng tot je een mooi beslag hebt. Vul de gaatjes in de bakvorm met het mengsel tot 2/3. Plaats 2 of 3 frambozen, bosbessen, bramen of stukjes abrikoos bovenop elke friand. Bak 20-25 minuten tot de cakejes gerezen en goudgeel van kleur zijn.
Laat 5 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt. Je kan deze friands heel goed in een luchtdichte trommel 3-4 dagen bewaren, maar meestal zijn ze voor die tijd allang op...