Lasagne met gegrilde groenten

De verschillende groenten in deze Italiaanse lasagne zijn zo vol van smaak dat je het vlees totaal niet mist. Gecombineerd met de heerlijke kaassaus wordt deze ovenschotel beslist een family favourite!

Ingrediënten voor 6 personen

2 rode paprika’s in brede repen gesneden
1 grote zoete aardappel, in dunne schijfjes
1 courgette in plakjes van 1 cm
1 aubergine in plakjes van 1 cm
Italiaanse gedroogde kruiden
12 lasagne bladen
Bechamelsaus met kaas
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 blik tomaten in stukjes (polpa)
1 mozzarella bol
Geraspte parmezaanse kaas 

Gril de groenten apart in een grillpan of bakplaat met wat olie, zout, peper en Italiaanse gedroogde kruiden en zet apart.

Maak nu de bechamelsaus met parmezaanse kaas of een andere pittige Hollandse kaas. Maak de tomatensaus door wat knoflook en Italiaanse kruiden in olijfolie te fruiten. Voeg het blik tomatenblokjes toe en laat op een laag vuur pruttelen. Voeg naar smaak zout, peper en misschien een beetje suiker toe.

Neem nu een rechthoekige ovenschaal en begin met een laagje bechamelsaus, gevolgd door een laagje lasagnevellen, tomatensaus, 1/4 van de groenten, bechamelsaus, lasagnevellen, tomatensaus etc. Eindig met de bechamelsaus en daarboven de mozzarella in stukjes en wat parmezaanse kaas.

Zet in de oven op 200C graden gedurende 45 minuten. Lekker met groene sla en stokbrood.