Indiase curry van zalm

Niet alleen vlees, maar juist ook vis leent zich voortreffelijk voor een makkelijke curry. Dit recept is van mijn favoriete kookboekenschrijver Bill Granger. Het staat met een kleine 20 minuten op tafel als je alles van te voren klaar zet.

Bereiding:

Bak de ui zachtjes aan in de olie en voeg daarna de droge kruiden toe. Doe de tomaten en de bouillon in de pan en laat 10 minuten zachtjes smoren. Snijd nu de zalm in blokjes van 3 cm en leg deze in de saus. Laat zo'n 3 minuten garen.

Haal de pan van het vuur en laat nog zo'n 5 minuten nagaren.

Roer vervolgens de limoensap erdoorheen, breng op smaak met zout en peper en strooi er de verse koriander overheen.

Lekker met gestoomde rijst en een frisse komkommer-of tuinkerssalade.

INGREDIËNTEN:

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr. zalmfilet zonder vel

  • 2 el olijfolie

  • 1 ui, fijngesneden

  • 1 tl gemalen koriander

  • 1 tl gemalen komijn

  • 1 tl kurkuma

  • 1/2 tl cayennepeper

  • 1 blik tomatenstukjes (400 gr.)

  • 2,5 dl. kippenbouillon

  • sap van 1 limoen

  • 1/2 bosje verse koriander