Pakketje makreel op de BBQ
Verse makreel is een prachtige en gezonde vis die door zijn stevige visvlees ook heel geschikt is voor op de BBQ.
Met dit Indonesische recept verpak je 'm in aluminium folie en wordt het een lekker pittig pakketje door de sambal.
Bereiding:
Hak sjalotjes en knoflook heel fijn en fruit tot ze lichtgekleurd zijn. Voeg de sambal toe, bak even mee en daarna alle andere ingrediënten, behalve de makreel en de sereh. Laat 10 minuten staan op zacht vuurtje.
Maak nu de pakketjes en leg op een stuk aluminiumfolie de makreel, besmeer met het sambalmengsel, leg hierop de stengel sereh en vouw goed dicht. Leg ca. 30 minuten op de bbq of in de oven. Besprenkel na het openen met limoensap. Lekker met rijst en komkommersalade.
INGREDIËNTEN:
Voor 2 personen
1 verse grote makreel of 2 kleine, schoongemaakt, kop eraf, vel aan 2 kanten inkerven met scherp mes
1 stengel sereh
2 sjalotten fijngesneden
1 teentje knoflook
1 tl Laos
1 tl gemalen Djahe (gemberwortel)
2 el Sambal Badjak
4 limoenblaadjes
1 el ketjap manis
2 tl bruine suiker
1 el limoensap