Gevulde vijgen met geitenkaas uit de oven

De feestdagen komen eraan, dus we zijn alweer druk op zoek naar nieuwe inspiratie! Deze gevulde vijgen uit de oven zijn een echte aanrader: we serveerden ze met gemengde sla, walnoten en de heerlijke vijgen-dadelazijn van Foodelicious. Het resultaat? Een verwarmende, herfstige salade die perfect is als maaltijd — maar ook schittert als luxe borrelhapje of feestelijk voorgerecht. Ook lekker: wikkel de gevulde vijgen voor het bakken in ontbijtspek.

Ingrediënten voor 2 personen
6 verse vijgen
1/2 bolletje zachte geitenkaas (of 1 el per vijg)
Paar blaadjes (verse) tijm
Zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
1 el honing
Optioneel: 12 dunne plakjes ontbijtspek

Verwarm de oven voor op 180C boven- en onderwarmte. Bedek een bakplaat met bakpapier. Was de vijgen goed. Snijd ze bovenop kruislings in en duw ze een beetje open. Vermeng de geitenkaas met tijm, zout en peper. Vul de vijgen met een eetlepel van het mengsel. Als je het spek gebruikt, dan is dit het moment om elke vijg in te pakken in 2 plakjes ontbijtspek. Leg ze op de bakplaat en druppel over elke vijg een beetje honing. Bak ze zo'n 10-15 minuten totdat de geitenkaas gesmolten is en het spek krokant. 

Thomas Daalderbatch4