Fish and Chips

In Engeland eet je fish & chips direct uit de krant, een ervaring die je niet snel vergeet! Gelukkig kan je dit lekkere gerecht ook gemakkelijk zelf thuis maken. Wij serveren de gefrituurde vis met gebakken aardappels (frietjes kan ook!), erwtenpuree en tartaarsaus. Smullen! 

Voor 2 personen
2 stukken kabbeljauw of koolvis, elk van 100-150 gram
Zonnebloemolie, om te frituren

Voor de tartaarsaus
4 el mayonaise
1 el yoghurt
4 cornichons, in kleine blokjes
1 tl kappertjes
Handvol peterselie, de blaadjes fijngesneden
Beetje citroensap

Voor de erwtenpuree
140 gram groene veld- of doperwtjes, bevroren
2 el slagroom of crème fraîche
Snufje zout en peper
Beetje citroensap

Voor het beslag
75 gram zelfrijzend bakmeel
25 gram maizena
Snuf zout en peper
125 ml koud bier

Maak de tartaarsaus door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Zet opzij. 

Kook de erwtjes in een pannetje met water. Giet af en pureer met een staafmixer samen met de slagroom of crème fraîche. Breng op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap.

Verhit een goede laag zonnebloemolie in een pan met dikke bodem.
Maak het beslag door de bloem, maizena, zout en peper te mixen. Giet het koude bier erbij en klop met een garde tot een mooi beslagje. Haal de stukken vis door het beslag en laat ze in de pan met hete olie zakken. Frituur aan beide kanten tot ze een goudbruin korstje hebben. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier.

Serveer met gebakken aardappels of friet, de erwtenpuree, tartaarsaus en een schijfje citroen.

Thomas Daalderbatch4