Courgetti Carbonara
Toch maar weer aan de slag met de Spirelli, het apparaatje dat slierten draait van groenten. En weer 3-in-1: Minder koolhydraten, meer smaak en lekker gezond!
Bereiding:
Draai met behulp van de Spirelli de courgettes in mooie slierten.
Meng de room, eidooiers, 3/4 van de parmezaan, peterselie en peper/zout in een kommetje.
Bak de spekjes zacht uit in een pan met een beetje olijfolie en voeg na een minuut of 4 de gehakte knoflook toe.
Kook de spaghetti en voeg de laatste 2 minuten de courgetteslierten toe. Giet af en voeg hieraan toe: de gebakken spekjes, het roommengsel en de rest van de parmezaanse kaas
INGREDIËNTEN:
(voor 4 personen)
2 courgettes
2 teentjes knoflook
100 gr. gerookt spek of pancetta in fijne stukjes gesneden
350 gr. spaghetti
2 dl room
4 eidooiers
80 gr. Parmezaanse kaas geraspt
Handje fijngesneden peterselie
Olijfolie
Peper en zout