Courgetti Carbonara

Toch maar weer aan de slag met de Spirelli, het apparaatje dat slierten draait van groenten. En weer 3-in-1: Minder koolhydraten, meer smaak en lekker gezond!

Bereiding:

Draai met behulp van de Spirelli de courgettes in mooie slierten.

Meng de room, eidooiers, 3/4 van de parmezaan, peterselie en peper/zout in een kommetje.

Bak de spekjes zacht uit in een pan met een beetje olijfolie en voeg na een minuut of 4 de gehakte knoflook toe.

Kook de spaghetti en voeg de laatste 2 minuten de courgetteslierten toe. Giet af en voeg hieraan toe: de gebakken spekjes, het roommengsel en de rest van de parmezaanse kaas

INGREDIËNTEN:

(voor 4 personen)

  • 2 courgettes

  • 2 teentjes knoflook

    100 gr. gerookt spek of pancetta in fijne stukjes gesneden

  • 350 gr. spaghetti

  • 2 dl room

  • 4 eidooiers

  • 80 gr. Parmezaanse kaas geraspt

  • Handje fijngesneden peterselie

  • Olijfolie

  • Peper en zout