Thaise Mosselen

Dit is een heerlijk recept voor de bereiding van mosselen en ook weer eens wat anders dan de traditionele combinatie met wortel en prei. Misschien is een bezoekje aan de Toko in dit geval wel nodig, maar zeker de moeite waard!

Ingrediënten voor 4 personen
2 kilo schoongemaakte mosselen
1 pakje kokosmelk van 200 ml
1 rode peper, in ringetjes gesneden
1 stengel citroengras, gekneusd
2 Djeroek Poeroet/limoenblaadjes, gekneusd
1 stukje verse gember, fijn geraspt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl bruine basterdsuiker
1 el Thaise vissaus
3 bosuitjes, in ringetjes
1 bosje koriander, fijngehakt

Doe de kokosmelk in een grote (mossel)pan. Voeg hieraan alle ingrediënten toe, behalve de mosselen, vissaus, bosui en koriander. Breng aan de kook en laat dit gedurende een minuut of 3 pruttelen. Doe het vuur uit en laat 15 minuten staan. Haal het citroengras en de Djeroek Poeroet blaadjes eruit, voeg de mosselen toe met een scheut vissaus en zet het vuur hoog met het deksel erop. Na een paar minuten opschudden en als alle schelpen openstaan, strooi dan de koriander en bosui eroverheen. Serveer met (huisgemaakte) frietjes.