Ricotta cheesecake met aardbeien

Cheesecakes kunnen zo zwaar en vet zijn. Deze is licht en luchtig dankzij de ricotta en citroen. Het lekkerste eet je hem de volgende dag.

Ingrediënten voor een taart van 23 cm
Voor de bodem
120 gram bloem
100 gram boter
60 gram suiker
Snufje zout

Voor de vulling
300 gram cream cheese
500 gram ricotta
250 gram kristalsuiker
Snufje zout
Sap en fijngeraspte schil van 2 citroenen
1 el. maizena
4 eieren
500 gram aardbeien om te decoreren
Poedersuiker

Verwarm de oven voor op 160C. Vet een springvorm van 23 cm in met boter en bedek de bodem met bakpapier. Vermeng alle ingrediënten voor de bodem tot een kruimelig deeg. Verdeel het over de bodem van de springvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Bak 20-30 minuten. Laat afkoelen.

Maak ondertussen de vulling. Klop de cream cheese, ricotta, suiker en zout tot een glad geheel. Mix de maizena met het citroensap en de schil. Klop dit door het ricotta-mengsel en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Verdeel de vulling over de bodem en bak het geheel zo’n 50 minuten.

Zet de oven uit, zet de ovendeur op een kiertje en laat de cheesecake nog 50 minuten staan. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Snijd de aardbeien in vieren en vermeng ze met wat poedersuiker. Rangschik ze op de taart.