Cannelloni met ricotta en spinazie

Cannelloni zijn pasta buisjes die je kan vullen met allerlei lekkers. Wij gingen voor de klassieke combinatie van spinazie-ricotta in een tomatensaus, dus echt Italiaanse smaken. De kwaliteit van de pasta is essentieel, want hij moet niet te zacht worden. Wij verkopen natuurlijk de lekkerste.

Ingrediënten voor 6 personen
2 knoflookteentjes, geperst
Snufje Italiaanse kruiden
2 blikken tomaten passata
Basilicum
400 gram wilde spinazie, gewassen
1 ui, gesnipperd
250 gram ricotta
Nootmuskaat
Parmezaanse kaas, geraspt
250 gram cannelloni
1 bol mozzarella

Maak de tomatensaus door een van de knoflookteentjes en de Italiaanse kruiden in wat olie te bakken. Voeg de tomaten passata toe en laat dit zo'n 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg aan het eind zout, peper en wat gescheurde basilicum blaadjes toe. 

Verhit in een andere pan een scheutje olijfolie met het overgebleven knoflookteentje en de gesnipperde ui. Voeg de spinazie toe en roer om zodat de spinazie slinkt en gaart. Laat uitlekken in een vergiet en druk zo veel mogelijk vocht eruit. Hak de spinazie fijn op een snijplank. 

Doe de ricotta, nootmuskaat, Parmezaanse kaas, zout, peper en spinazie in een kom een roer alles goed door elkaar. Vul een spuitzak (een spuitmondje is niet nodig) met het mengsel en vul de pasta buisjes totdat de vulling helemaal tot aan de andere kant er net niet uit komt. 

Verdeel een schep tomatensaus over de bodem van een rechthoekige ovenschaal. Leg een laag van de gevulde pasta buisjes erin. Herhaal met de tomatensaus, pasta buisjes en eindig met een laag mozzarella en Parmezaanse kaas bovenop. Zet in een op 180 graden voorverwarmde oven voor zo'n 35-45 minuten. Haal uit de oven en laat 10 minuten rusten. Serveer met een frisse salade.