Aardappel rösti met gerookte zalm

Volgende week is het al Pasen en dit is een heerlijke toevoeging aan je Paasbrunch, -lunch of -diner. Serveer naast dit aardappelkoekje wat je maar lekker vindt: gerookte zalm, veldsla, bietensalade, dille, een gekookt of gepocheerd eitje (Irma laat zien hoe je de perfecte gepocheerde eitjes maakt!) en mierikswortelsaus.

Ingrediënten voor 6 rösti
1,2 kg aardappels, geschild
1 ui
1 groot ei
Ongeveer 50 gram bloem
Zout en peper

Mierikswortelsaus
1 bakje creme fraîche
1 tl. geraspte mierikswortel uit een potje
Citroensap
Zout en peper

Rasp de aardappels en ui op de grove kant van de rasp die je midden op een schone theedoek hebt gezet. Draai de theedoek dicht en draai hem goed aan boven de gootsteen, zodat je zoveel mogelijk water uit de aardappel en ui drukt. Haal het uitgeknepen mengsel uit de theedoek en plaats in een kom.

Voeg ei, bloem en zout en peper toe en meng goed. Voeg wat meer bloem toe als je denkt dat het mengsel te vloeibaar is. Het moet goed samenhangen, zodat je balletjes ter grootte van een kleine mandarijn kan vormen. 

Verwarm wat zonnebloemolie in een pan en leg het balletje in het midden. Duw met een spatel plat en laat garen totdat de bodem knapperig en goudbruin is. Draai de rösti om en laat ook de andere kant mooi bruin worden. Haal uit de pan en leg op een bord met keukenpapier. 

Voor de mierikswortelsaus: mix alle ingrediënten tot een mooi sausje.