Bruine bonensoep
Nu de temperaturen dalen krijgen we echt weer zin in bruine bonensoep. Deze soep is heel smaakvol én super gezond. Maak hem met goede kwaliteit gekochte of zelfgemaakte bouillon, wij verkopen de bouillon van De Kleinste Soepfabriek, die is top!
Ingrediënten voor 4-6 personen
1/2 grote winterwortel, in blokjes
1/2 knolselderij, in blokjes
1 grote aardappel, in blokjes
Handvol gerookte spekblokjes
1 ui, gesnipperd
600 ml kippen- of runderbouillon
500 gram bruine bonen uit pot, schoongespoeld
1 rookworst van goede kwaliteit
Selderij, fijngehakt
Serveer met: roggebrood, katenspek en mosterd
Bak de wortel, knolselderij, aardappel, spekblokjes en ui in een grote pan met dikke bodem. Doe de bouillon erbij en laat het geheel even koken totdat de groenten gaar zijn. Voeg de bonen tezamen met de rookworst toe en gaar deze 5 minuten zachtjes mee. Haal de rookworst eruit en leg op een snijplank om straks in plakjes te snijden. Ga met een aardappelstamper even door de soep heen, zodat hij wat dikker wordt. Je wil nog wel stukjes groenten en wortel kunnen herkennen. Roer de fijngehakte selderij erdoorheen. Serveer in kommen of diepe borden met plakjes rookworst, roggebrood met katenspek en mosterd.