Bitterkoekjes tiramisu

Is er een lekkerder dessert dan tiramisu? Wij vinden van niet! Deze variant gebruikt bitterkoekjes (amaretti) in plaats van lange vingers en wordt daardoor nog rijker én feestelijker. De bitterkoekjes en de mooie glazen serveerschaal vind je natuurlijk bij ons in de winkel!

Vandaag zijn we geopend van 12:00 tot 17:00.

Ingrediënten voor 8 personen
3 eieren, gesplitst
500 gram mascarpone, kamertemperatuur
100 gram kristalsuiker
1 tl vanille-extract
± 80 bitterkoekjes/amaretti
200 ml sterke espresso
80 ml Amaretto likeur
1 el cacaopoeder

Bereiding
Klop de eigelen met de suiker en de vanille 3 minuten tot bleek en luchtig. Als het goed is kan je met de garde een 8 tekenen in het beslag. Spatel de mascarpone er voorzichtig door. Je wilt het geheel zo luchtig mogelijk houden. Klop in een andere kom de eiwitten tot zachte, luchtige pieken. Schep deze ook voorzichtig door het mascarpone mengsel.

Meng de Amaretto door de espresso in een lage kom. Schep wat van het mascarpone mengsel in een rechthoekige schaal. Haal de bitterkoekjes een voor een door de espresso mix. Je wil ze niet te sompig, maar ook niet te hard, dus het beste dip je ze per kant 1 seconde in de mix.

Rangschik ze naast elkaar in de schaal. Dek af met mascarpone. Herhaal nog eens met bitterkoekjes en eindig met mascarpone. Dek de bovenlaag af met bitterkoekjes (die hoef je niet door het espresso-Amaretto mengsel te halen). Dek af en zet in de koelkast. Het lekkerste maak je hem de dag van te voren. Zeef de cacaopoeder voor het serveren over de bovenkant. 

Thomas Daalderbatch4